Hier zijn we weer na 3 supertoffe dagen! Zodat jullie op de hoogte blijven volgt hier een nieuwsoverzicht.

ZATERDAG 3/08

7uur de muziek begon te spelen, opstaan aankleden en ontbijten. Na een heerlijk ontbijtje klaargemaakt door de keukenploeg konden we vertrekken naar de bus. Om half 9 stonden we al voor onze eerste activiteit. Waterskiën werd de eerste activiteit van de dag.

“Waterskiën is hetzelfde als gewoon skiën, alleen op water. Je trekt je ski’s aan en hangt aan een kabel, je houdt je evenwicht en beweegt je zo verder over het water” ( Dankaerts R., 2019).

Er waren verschillende mogelijkheden waarmee je over het water kon glijden. Voor de beginners was er het kniebord, voor de gevorderden waterski’s en voor de experts een waveboard. Nadat iedereen zijn kans gewaagd heeft op water reden we verder. Ons middagmaal hebben we gegeten in de Mc Donalds. Nadat onze magen terug gevuld waren, gingen we verder naar onze volgende activiteit. Na een wandeling van 3.5km kwamen we EINDELIJK aan!!! Vol adrenaline maakten we ons klaar om te gaan laserhooten!

“Als je door het schiet ding kijkt, moet je naar het rode bolletje kijken en daar moet je op schieten” (Bogaerts Z., 2019).

De dag werd afgesloten met een heerlijke Hongaarse maaltijd bereid door professionele koks van hier.

Na een zeer geslaagde dag, zijn we allemaal snel in dromenland geraakt.

ZONDAG 4/08

Vandaag startte onze dag iets later. Om 8 uur speelde het eerste liedje van onze opstaan playlist af. Om half 10 zaten we allemaal fris en wakker op de bus. Deze keer ging onze busrit naar Dömös. Hier startte onze wandeling van 16.4 km. Onze beklimming had als bestemming een uitkijkpunt. Na ons doel bereikt te hebben volgde nog het zwaarste. We moesten namelijk ook nog beneden geraken! Iedereen op zijn eigen tempo, sommige met een slippertje, andere met een val. Maar uiteindelijk zijn we allemaal samen veilig beneden geraakt.

Onze wandeling had vervolgens als bestemming: de bushalte. Maar voordat we de bushalte gingen bereiken hadden we nog wat pittige obstakels voor de boeg. Onze wandeling ging door een kloof. We kropen, sprongen, schoven uit op de stenen in de kloof. Maar ook waren er ladders die ervoor zorgde dat we uit de kloof geraakte. Boven aangekomen volgde een afdaling rechtstreeks naar de bushalte.

We hebben de avond afgesloten met een film.

MAANDAG 5/08

YESSSSSSSSSSSSSS, de dag waar iedereen naar uit kijk!! UITSLAPEN!!! Deze ochtend werden we een halfuur later wakker gemaakt (ja, een halfuur doet veel). Maandag was omgedoopt tot rustdag. Dit betekent dat we geen uitstappen gingen doen.

De sjo’s zijn in de voormiddag nog wat euro’s gaan omwisselen in forinten, om hierna hun forinten uit te geven in de lokale supermarkt. De knims hebben in de voormiddag dan weer een leuke quiz gespeeld!  Na een heerlijk middagmaal alweer lekker klaargemaakt door de keukenploeg, volgde een platte rust. In de namiddag werd er een dorpsspel gespeeld samen met de sjo’s, knims en alle leiding.  En nu wordt de avond afgesloten met een casinoavond.

Dit bericht is geplaatst in Kamp Hongarije. Bookmark de permalink.