Hongarije

Szia!!!

Hier zijn we dan met de laatste blog van het kamp. Onze 2 laastste dagen stonden nog volgepland met activiteiten.

Gisteren (6/08) hebben we de hoofdstad van Bulgarije bezocht. We verkenden Budapest met een gids. Met de bus gingen we doorheen de stad, soms stapten we af voor wat meer uitleg. In de namiddag kregen we vrije tijd. Enkele voorbeelden wat er gedaan werd tijdens de vrije tijd:

  • shoppen!!
  • eten
  • parlement bezoeken
  • ijsje eten
  • pootje baden

Vandaag (7/08) was onze laatste volledige dag. Deze dag hebben we doorgebracht in een waterpark. Heel de dag schoven we van trage, snelle glijbanen. Onze laatste avond sluiten we af met een knaller van een fuif.

Morgen vertrekken we terug naar huis. En vrijdag staan we weer in Glabbeek na een spetterend kamp 😀


Hier zijn we weer na 3 supertoffe dagen! Zodat jullie op de hoogte blijven volgt hier een nieuwsoverzicht.

ZATERDAG 3/08

7uur de muziek begon te spelen, opstaan aankleden en ontbijten. Na een heerlijk ontbijtje klaargemaakt door de keukenploeg konden we vertrekken naar de bus. Om half 9 stonden we al voor onze eerste activiteit. Waterskiën werd de eerste activiteit van de dag.

“Waterskiën is hetzelfde als gewoon skiën, alleen op water. Je trekt je ski’s aan en hangt aan een kabel, je houdt je evenwicht en beweegt je zo verder over het water” ( Dankaerts R., 2019).

Er waren verschillende mogelijkheden waarmee je over het water kon glijden. Voor de beginners was er het kniebord, voor de gevorderden waterski’s en voor de experts een waveboard. Nadat iedereen zijn kans gewaagd heeft op water reden we verder. Ons middagmaal hebben we gegeten in de Mc Donalds. Nadat onze magen terug gevuld waren, gingen we verder naar onze volgende activiteit. Na een wandeling van 3.5km kwamen we EINDELIJK aan!!! Vol adrenaline maakten we ons klaar om te gaan laserhooten!

“Als je door het schiet ding kijkt, moet je naar het rode bolletje kijken en daar moet je op schieten” (Bogaerts Z., 2019).

De dag werd afgesloten met een heerlijke Hongaarse maaltijd bereid door professionele koks van hier.

Na een zeer geslaagde dag, zijn we allemaal snel in dromenland geraakt.

ZONDAG 4/08

Vandaag startte onze dag iets later. Om 8 uur speelde het eerste liedje van onze opstaan playlist af. Om half 10 zaten we allemaal fris en wakker op de bus. Deze keer ging onze busrit naar Dömös. Hier startte onze wandeling van 16.4 km. Onze beklimming had als bestemming een uitkijkpunt. Na ons doel bereikt te hebben volgde nog het zwaarste. We moesten namelijk ook nog beneden geraken! Iedereen op zijn eigen tempo, sommige met een slippertje, andere met een val. Maar uiteindelijk zijn we allemaal samen veilig beneden geraakt.

Onze wandeling had vervolgens als bestemming: de bushalte. Maar voordat we de bushalte gingen bereiken hadden we nog wat pittige obstakels voor de boeg. Onze wandeling ging door een kloof. We kropen, sprongen, schoven uit op de stenen in de kloof. Maar ook waren er ladders die ervoor zorgde dat we uit de kloof geraakte. Boven aangekomen volgde een afdaling rechtstreeks naar de bushalte.

We hebben de avond afgesloten met een film.

MAANDAG 5/08

YESSSSSSSSSSSSSS, de dag waar iedereen naar uit kijk!! UITSLAPEN!!! Deze ochtend werden we een halfuur later wakker gemaakt (ja, een halfuur doet veel). Maandag was omgedoopt tot rustdag. Dit betekent dat we geen uitstappen gingen doen.

De sjo’s zijn in de voormiddag nog wat euro’s gaan omwisselen in forinten, om hierna hun forinten uit te geven in de lokale supermarkt. De knims hebben in de voormiddag dan weer een leuke quiz gespeeld!  Na een heerlijk middagmaal alweer lekker klaargemaakt door de keukenploeg, volgde een platte rust. In de namiddag werd er een dorpsspel gespeeld samen met de sjo’s, knims en alle leiding.  En nu wordt de avond afgesloten met een casinoavond.


HEY! hier zijn we met een tweede blogpost!

Het is ondertussen al 4 dagen geleden dat we onze eerste voetstappen op Hongaarse bodem hebben gezet. Tussen onze vorige blogpost en nu hebben we al heel wat activiteiten achter de rug. Laten we beginnen met waar we geëindigd zijn! (het monopolyspel van Robin)

Na het spel, hebben de sjo’s en de knims nog een ijsje gegeten. Hierna zijn ze hun bed ingegaan.

De volgende ochtend startte onze opstaan afspeellijst vroeger dan normaal. We zijn op daguitstap naar Visegrád geweest. In de voormiddag hebben we het paleis van Visegrád bezocht. Dit was vooral veel trappen, veel kleine kamers, stukjes geschiedenis maar ook een grote tuin. Op de middag hebben we Visegrád, de stad, verkend. Nadat de meeste hun energie terug hadden bijgevuld met een ijsje, hebben we onze dag verder gezet met een wandeling. Niet een gewone wandeling, maar een wandeling naar boven, niet gewoon naar boven, maar steil naar boven! Maar boven op de berg wachtte er een verrassing voor de leden. We zijn gaan rodelen! Nadat de eerste toertjes voorzichtig verliepen, werd er in de laatste toertjes niet meer geremd en vlogen we door de bochten. Hierna volgde er een wandeling terug naar beneden en een busrit terug naar ons huis. Terug aangekomen in ons huis werden er na het eten nog enkele spelletjes gespeeld.

Deze ochtend was opnieuw vroeger dan anders opstaan. Er stond een hele dag kanoën op onze planning. We hebben ongeveer 15 km afgevaren op de Donau. Bij deze dag kanoën kon zeker een plonsje in de Donau niet ontbreken!


Hallo thuisfront!!

Hier zijn we dan met onze eerste blogpost! We zijn gisteren stipt om 16uur aangekomen aan ons huisje. We stapten van de bus af en voelde onmiddellijk de warmte. Het is hier lekker warm weer, zweet weer! (waardoor de sjo’s en de knims hun gisterenavond al onmiddellijk zijn gaan afkoelen in de Donau.) De Donau is maar 2 minuten (al stappend) van ons verwijderd. Ook vandaag zijn we gezamenlijk gaan afkoelen in de plaats van een middagdutje.

De knims zijn praktische zaken gaan regelen. Zoals:

-geld gaan wisselen

-kaartjes gaan kopen (verwacht dus maar een kaartje van je lieve knim!)

-naar de winkel geweest (waar ze een watermeloen van 13,7kg hebben gekocht, zie foto’s)

-ook hebben ze het dorpje verkend

De sjo’s hebben deze ochtend het dorpje Tahitótfalu bezocht. Hier volgen enkele meningen:

Fien De Backer: het was heel leuk om het dorpje te verkennen, wel jammer dat er geen enkele kerk open was. Ze vond het overbodig om heel de berg op te stappen. Ook is haar opgevallen dat er heel veel honden aanwezig zijn.

Bram: Het was heel leuk, plezant.

Elien Billen: ik heb heel goed geslapen. Het was heel leuk dat we in de rivier mochten, want het was warm en zo konden we wat afkoelen. En nu zijn we een toffe versie van Monopoly aan het spelen gemaakt door Robin. Maar we vinden de kaartjes NIET (maar toch zijn ze aan het winnen ;)).

We amuseren ons! Tot de volgende post 🙂

 


Eerste blog vanuit Hongarije

Bekijk hier de eerste blog


Older Entries »